De groep


Bij de Sport en Outdoor BSO kunnen per dag maximaal 24 kinderen worden opgevangen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar. In de optimale bezetting zijn er 24 kinderen per uur aanwezig.  De groep zal begeleid worden door twee pedagogische medewerkers.
Alle vaste 
pedagogische medewerkers beschikken over een kindgerichte opleiding op minimaal Mbo-niveau en bezitten allemaal enige ervaring.
De leidinggevenden beschikken over een opleiding op Hbo niveau. Daarnaast kunnen er stagiaires aanwezig zijn. Stagiaires zijn altijd boventallig en dragen geen eindverantwoordelijkheid voor de kinderen. 
 


Er is altijd een medewerker in dienst die beschikt over kinder- EHBO en/of een BHV-diploma. Dit om de veiligheid van de kinderen te waarborgen


Elk kind op de Sport en Outdoor BSO krijgt een vaste mentor toegewezen. De mentor is het contactpersonen van de ouder en het kind, als dit nodig is. Deze mentor is verantwoordelijk voor de observaties, besprekingen, bijhouden van informatie en bijzondere gebeurtenissen van het kind. 


Bij de aanschaf van sport en spel materiaal wordt altijd een keuze gemaakt voor kwaliteit. Kinderen hebben er recht op om te sporten met professioneel materiaal. Op de Sport en Outdoor BSO is voldoende materiaal aanwezig om een goede beweeg les vorm te geven. We zorgen voor veel diversiteit in de verschillende sporten. Van tennisrackets tot hockeysticks en van voetbal tot frisbee, hiervoor zijn er diverse materialen aanwezig!