Werken bij


Waarom werken bij Het Speelhuis

Bij Kinderopvang Het Speelhuis staan we nooit stil. We kijken naar de toekomst. Naar wat er nodig is om kinderen en medewerkers zich optimaal te laten ontplooien. Zodat ze straks klaar zijn voor de wereld van morgen. 

Waarom Het Speelhuis? Bij Het Speelhuis draait alles om de kinderen! En dit maakt onze pedagogisch medewerkers direct de belangrijkste mensen binnen onze organisatie. Zij zorgen ervoor dat alle kinderen van nul tot en met twaalf jaar zich geliefd voelen, plezier hebben en zich kunnen ontwikkelen. Wij vinden het daarom belangrijk dat onze collega’s voldoende uitdaging vinden, blijven groeien en ondersteund worden. Hierdoor kan iedereen met plezier naar zijn werk en met een glimlach naar huis. Hoe we dat doen, lees je hier!


Meer dan genoeg uitdaging

Bij Het Speelhuis hebben we het hele jaar door een planning met verschillende thema’s waarin je je eigen fantasie de loop kunt laten. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de medewerkers. Wij vinden dat je als  pedagogische medewerker meer kan dan alleen planmatig werken. Vanuit de organisatie wordt je juist gemotiveerd om verantwoorde innovatieve ontwikkelingen uit te kunnen voeren.  Tijdens de vakantie kun je samen met de kinderen erop uit bijvoorbeeld een uitje naar de kinderboerderij, Lauwersoog of een speurtocht organiseren. We hebben voor de gehele 6 weken een bus gehuurd om er met de kinderen op uit te gaan.

Naast dat je allerlei leuke activiteiten met de kinderen mag en kan ondernemen, bereid jij ze ook voor op de volgende stappen in hun leven. Je helpt kinderen op allerlei mogelijke manieren met hun ontwikkeling. Zo rolt een baby dankzij jou ineens op zijn buik. Kan een peuter na wat hulp van jou zijn jas zelf aan- en uitdoen. En leer je een BSO-kind hoe hij een ruzie oplost. Dankbaar werk, met veel waardering van ouders én kinderen.


Ontwikkelingsmogelijkheden

Het is ook belangrijk dat onze collega’s zich – individueel én in teamverband – kunnen ontwikkelen. Op deze manier heb je als pedagogisch medewerker meer plezier in je werk en blijf je groeien. 

Ons ontwikkel aanbod bestaat uit e-learning, interne en externe trainingen en workshops. 

Denk hierbij aan een BHV-cursus,  cursus kinder EHBO , een training taal en interactie, effectief communiceren en cursus kindermishandeling.De talenten van de medewerker wordt goed in de gaten gehouden door de leidinggevende, om zo als pedagogische medewerker te kunnen groeien. Stage lopen en het volgen van een BBL opleiding behoort ook tot de mogelijkheden. En krijg je een goede beoordeling dan heten we je van harte welkom


Ondersteuning 

Dankzij het administratieve kantoor kunnen de medewerkers op de locatie zich volledig focussen op de kinderen. Zo helpt de leidinggevende ouders en nieuwe klanten met het beste contract. De invalkrachten zorgen samen met zorgwerk voor inval, zodat je met een gerust hart een dagje vrij kunt nemen of met vakantie kunt. En bij de Pedagogisch beleidsmedewerker kun je terecht met al je pedagogische vragen en ontwikkelingspunten. Als Eigenaar staat de deur  altijd voor je open! En op de groep word je natuurlijk ondersteund door het eigen team van collega’s en de leidinggevende. Allemaal fijne collega’s, die weten dat je het werk samen leuker maakt.


Hoe te werken op het speelhuis

Als collega vind je het fijn om flexibel te werken. Verschillende dagen en uren per week. Van alle markten thuis zijn zowel bij de BSO als bij het KDV. De ene dag bij de kleintjes verzorgen, knutselen en de volgende dag sport en spel met de BSO kinderen. Het maakt je erg veelzijdig als pedagogisch medewerker.
Als collega’s houden we van uitdaging, structuur, kwaliteit en improvisatie. 

Al met al wij gaan ervoor, jij ook
 
 

Meer weten over waarom Het Speelhuis?

Wil je meer weten over Het Speelhuis of heb je vragen over onze vacatures? Onze recruiters Monique en/ of Sylvia  staan je graag te woord. Bel, mail of neem gerust contact met ons op.